Enthousiasme na eerste jaar Louwman Museum

Steeds meer buitenlandse belangstelling

Een museum dat internationaal bijna zijn gelijke niet kent – het predicaat is het vorig jaar op 2 juli geopende Louwman Museum in Den Haag vaak toegedicht. Nu, ruim een jaar na de opening door Koningin Beatrix, hebben tienduizenden bezoekers dat ook zélf vastgesteld.

‘Het gastenboek spreekt boekdelen. Iedereen is verrast en unaniem positief over de collectie. De opgetekende reacties zijn zonder uitzondering lovend’, vertelt directeur Ronald Kooyman. ‘We blikken terug op een goed eerste jaar en daar zijn we best trots op. Alleen al in het eerste halfjaar noteerden we 50.000 bezoekers en het loopt nog steeds goed door. Inmiddels is ongeveer één op de zes bezoekers afkomstig uit het buitenland.’
Het Louwman Museum bood in juni en juli dit jaar onderdak aan de internationale introductie van een nieuwe auto: de elektrisch aangedreven Opel Ampera. Zo’n duizend automotive journalisten uit heel Europa zijn daardoor over de vloer geweest. Kooyman: ‘Dat is natuurlijk een mooie opsteker, want het levert ons naar verwachting extra publiciteit in het buitenland op.’

Klassiekerritten
Het Louwman Museum blijkt steeds vaker op het programma te staan van klassiekerclubs. Die nemen een bezoek op in een toerrit, zoals de KNAC dat dit jaar ook heeft gedaan in de eigen toerrit. Kooyman: ‘In de toekomst zullen tijdelijke thematoonstellingen zorgen voor extra aandacht. We denken aan exposities rond een bepaald merk of een icoon in de autowereld.’

Honderd merken
Het is de ambitie een zo boeiend en compleet mogelijk overzicht te geven van wat de automobielindustrie in de laatste 125 jaar heeft voortgebracht. Het Louwman Museum is het enige museum dat automobielen selecteert op criteria als tijdsperioden, carrosserievormen, techniek en herkomst. De automobielen dienen voorts authentiek, bijzonder of uniek te zijn. Een onderscheid met veel andere musea is ook de aandacht voor de maatschappelijke betekenis van de automobiel.

Welkomstgeschenk
Zijn er onder uw vrienden, familie en kennissen mensen die nog geen KNAC-lid zijn? Wijs ze dan op de voordelen van onze Club! Nieuwe leden van de KNAC krijgen als welkomstgeschenk een toegangskaartje voor het Louwman Museum. En als u als KNAC-lid die persoon aanmeldt als nieuw lid, dan ontvangt ú een prachtig wijnpakket.


Lees verder in KNAC Magazine de Auto

U kunt zich nu al inschrijven als Instaplid voor maar € 22,- tot het einde van dit jaar. U heeft hiermee meteen toegang tot de uitstekende verzekeringen van KNAC Assurantiën en u ontvangt KNAC Magazine de Auto.


Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Column
Carl Höhner - Waarnemend voorzitter

Zoveel mensen, zoveel wensen

Het ledenonderzoek dat wij onlangs lieten uitvoeren heeft een schat aan informatie opgeleverd! Honderden van u namen de [...]

Toon alle KNAC columns
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club