Audi introduceert A1 quattro

Vooruitblik: Autosalon Genève

Audi presenteert de A1 quattro tijdens de autosalon van Genève, in maart 2012. De levering start in juli - KNAC.nl

Audi presenteert de A1 quattro tijdens de autosalon van Genève, in maart 2012. De levering start in juli. De A1 quattro is voorzien van een 188 kW sterke 2.0 TFSI-motor, een zesversnellingsbak en permanente vierwielaandrijving.

Vermogen
Onder normale omstandigheden wordt het grootste deel van het vermogen van de Audi A1 quattro naar de voorwielen gestuurd. Zodra deze grip verliezen, gaat er automatisch meer vermogen naar de achterwielen.

Sprint en topsnelheid
De sprint van 0 tot 100 km/uur kost de Audi A1 quattro slechts 5,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 245 km/uur. Desondanks bedraagt het gemiddelde verbruik minder dan 8,5 l/100 km (voorlopige waarde).
De afstemming van het onderstel is stevig sportief. Lichtmetalen 18-inchwielen met 225/35-banden zijn – evenals inwendig geventileerde remschijven – standaard.

Herkenningspunten
De Audi A1 quattro is uitsluitend verkrijgbaar in de kleur Gletsjerwit metallic met een hoogglanzend zwart dak. Andere herkenningspunten zijn onder meer de rode strips in de koplampen, de tweekleurige achterspoiler, de twee grote uitlaatpijpen en diverse ‘sport quattro’-logo’s. In het interieur overheerst de kleur zwart. De sportstoelen zijn bekleed met zijdenappa-leder met rode stiksels. Het instrumentenpaneel van de Audi A1 quattro valt op door witte wijzers en een in rood uitgevoerde snelheidsmeter. Verder springen diverse aluminium accenten in het oog.

Andere snelheidsduivels:
Snelste Donkervoort ooit: D8 GTO
‘Porsche Panamera Turbo meest waardevast’

Tags: , , , , ,

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club