Fiscaal stimuleren zuinige auto kost schatkist 5 miljard

klassieker-toekomst-tesla-0913

Terwijl de overheid oldtimerliefhebbers laat betalen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen, worden er tegelijk miljarden uitgegeven aan het fiscaal bevoordelen van extra zuinige auto’s. Sinds 2007 heeft dat al 5,2 miljard euro gekost.

Dat meldt de Algemene Rekenkamer. Alleen al vorig jaar liep schatkist anderhalf miljard euro mis door de fiscale stimuleringsmaatregelen van elektrische auto’s, plug-in hybride modellen en modellen met een laag verbruik en dus dito CO2-uitstoot. De overheid heft geen aanschafbelasting (BPM) op volledig elektrische auto’s en de fiscale bijtelling gedurende vijf jaar is nihil indien de auto voor 1 januari 2014 is aangeschaft. Dat laatste geldt ook nog voor plug-in hybride modellen en voor veel zuinige auto’s is de fiscale bijtelling veel lager.

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de cijfers bevestigd. Het kabinet gaat kijken of de misgelopen inkomsten voor de schatkist opwegen tegen de milieuwinst. Na de zomer komt het kabinet mogelijk met aangepast beleid.

Tags: , ,

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club