KNAC laat rally Parijs-Amsterdam-Parijs na 120 jaar herleven

25-04-2018 t/m 28-04-2018

Parijs-Amsterdam

In 1898 was de Rally Parijs-Amsterdam-Parijs de eerste grensoverschrijdende rally in Europa. In 2018, als de KNAC exact 120 jaar bestaat, laten wij dit prachtige evenement herleven. Het gaat om een driedaagse rally van Parijs naar Amsterdam, waar mogelijk via de oorspronkelijke route, met tussenstops in prachtige kastelen.

Niet lang nadat de eerste auto’s zich op de weg begaven, waren autopioniers al bezig om door races en rally’s de kracht, snelheid en betrouwbaarheid van de auto aan te tonen. Op 1 juli 1898 viel in Parijs het startschot voor de eerste grensoverschrijdende rally in Europa, die via België naar Amsterdam leidde. De veelal Franse ‘snelheidsduivels’ doorkruisten ons land met snelheden van 50, soms zelfs wel 60 kilometer per uur, iets waar men in Nederland nog lang niet aan gewend was.

Historisch traject

Van 25 tot en met 28 april 2018 vindt de revival van deze eerste internationale autorally richting Nederland plaats. In nauwe samenwerking met de specialisten van Classic Events is een driedaagse rit van Parijs naar Amsterdam samengesteld. De start vindt plaats in Chantilly bij Chateau Montvillargenne en voert via Dinant (Castel Pont de Lesse), Houthem (Chateau St. Gerlach) naar Kasteel Haarzuilens bij Utrecht. Er wordt overnacht in drie kastelen. De route volgt zoveel mogelijk het historische traject, met de tussenstops op bekende pleisterplaatsen. De finish vindt plaats op zaterdagmiddag bij Kasteel Haarzuilens. Tijdens het slotdiner in de prachtige balzaal worden de trofeeën uitgereikt.

Vier categorieën

De inschrijving staat open voor originele automobielen tot en met bouwjaar 1945. Er wordt gestreden in vier categorieën, onderverdeeld in een toerklasse en een sportklasse. De kosten bedragen € 2.750,- per équipe. Net als in 1898 zijn er 69 startnummers beschikbaar, de eerste deelnemers hebben zich inmiddels al aangemeld. Meer informatie voor deelnemers en geïnteresseerden en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van het evenement: www.parijsamsterdam.nl.

Rally Parijs-AmsterdamTags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club