Antwerpen voert milieuzone in: vooral diesels de klos

De Belgische stad Antwerpen voert op 1 februari een milieuzone in. Nagenoeg de gehele stad binnen de Ring (Singel) en een groot deel van de Linkeroever is dan een zogenaamde lage emissiezone (LEZ), waar met name oudere dieselauto’s niet meer in mogen.

De lage emissiezone is mogelijk gemaakt door wetgeving van de Vlaamse overheid en geeft gemeenten in het Vlaamse deel van België de mogelijkheid om een milieuzone in te voeren. Antwerpen is de eerste stad waar zo’n zone wordt ingevoerd, maar er zijn meer steden die dat willen.

In Antwerpen zijn de voorwaarden om de stad in te mogen al direct vrij streng en ze worden stapsgewijs nog veel strenger. Per 1 februari mag je alleen de zone in met een dieselauto die voldoet aan de Euro 4-emissienorm (ingevoerd in 2006) of een Euro 3-diesel met roetfilter (ingevoerd in 2001). Auto’s met een benzinemotor mogen er alleen in als ze aan de Euro 1-norm voldoen (ingevoerd in 1992).

Automobilisten met een Euro 3-diesel zonder roetfilter kunnen acht keer per jaar een ontheffing kopen voor 35 euro per dag. Wie ongeoorloofd de Antwerpse milieuzone binnengaat, riskeert een boete van 125 euro. De controle geschiedt met camera’s die langs de gehele zone staan. In 2020 worden de eisen verder aangescherpt en in 2025 nog eens.

Op de website slimnaarantwerpen.be is meer informatie te vinden over de milieuzone, hoe de binnenstad op een andere manier kan worden bezocht en of uw auto de zone in mag.

https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/lez

Tags: ,

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club