VDL Nedcar gaat ook BMW X1 bouwen

VDL Nedcar in Born gaat naast drie Mini-modellen nu ook de BMW X1 produceren. De uitbreiding van de productie levert bij VDL Nedcar 800 banen op. De meeste nieuwe werknemers komen uit Limburg, de rest uit de Belgische en Duitse grensstreek.

BMW zocht uitbreiding van de productiecapaciteit van de X1 omdat de fabriek in Regensburg vanwege het succes van dit model de vraag niet aankan. VDL Nedcar maakt voor de BMW Group al drie varianten van de Mini. In 2014 begon de fabrieken in Born met de productie van Mini driedeurs. Later kwam daar de exclusieve productie van de Mini Cabrio bij en sinds november 2016 rolt de Mini Countryman exclusief bij VDL Nedcar van de band. Binnenkort start in Born ook nog de productie van de nieuwe MINI Cooper S E Countryman ALL4, de allereerste plug-in hybride van MINI, én de sportieve MINI John Cooper Works Countryman. En nu volgt daarop dus ook nog de BMW X1, het meest populaire BMW X-model. De productiecapaciteit bij VDL Nedcar voor de X1 verschaft BMW de flexibiliteit om soepeler in te spelen op de vraag naar deze auto. De in Born geproduceerde X1-modellen zullen over de hele wereld worden gekocht.

Tags: , ,

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club