PSA koopt Opel en Vauxhall van GM

Autoconcern PSA, maker van Peugeot, Citroën en DS Automobiles, neemt Opel en Vauxhall over van General Motors. Gesprekken daarover waren al enige tijd gaande en lekten vorige maand uit. Nu is de overname een vlak voor de Autosalon van Genève dus bevestigd en PSA betaalt 2,2 miljard euro voor de GM-dochter.

Het PSA-concern wordt door de overname de tweede autobouwer van Europa na Volkswagen met een marktaandeel van 17 procent. PSA neemt niet alleen de autoactiviteiten van Opel en Vauxhall over, maar ook de Europese financieringstak  van GM, dat laatste samen met BNP Paribas. Opel was bijna 90 jaar onderdeel van General Motors.

PSA wil door de overname van Opel en Vauxhall synergie-voordelen behalen van 1,7 miljard euro, onder meer door techniek te delen en gezamenlijk componenten in te kopen. Daarnaast aast PSA op de kennis die Opel heeft vergaard op het gebied van elektrische aandrijving. Het zal wel een hele klus worden om Opel weer winstgevend te maken, want het merk maakt al 20 jaar verlies.

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club