Wegens succes herhaald: workshop plaatwerk restaureren

17-06-2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het enthousiasme onder KNAC-leden voor de workshop plaatwerk restaureren was vorig jaar zo groot dat de KNAC heeft besloten ook dit jaar dit evenement te herhalen en wel op 17 juni.  De lokatie en de opzet is hetzelfde: Dirk Kuiper, voormalig eigenaar van Kuiper & Zn Automobielrestauraties, zal de deelnemers wegwijs maken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe workshop vindt plaats in The Gallery of Dreams, J.J. Allanstraat 283 in Westzaan, waar Dirk Kuiper met zijn vrouw Cora een klein museum heeft. De dag begint om 10.00 uur met koffie en een rondleiding door het museum en is verder goed gevuld met theorie en praktijk over het restaureren van een carrosserie en/of chassis. Aan bod komen bij de theorie onder meer de verschillende carrosserievormen en -constructies, demonteren en ontwaken, lastechnieken, uitdeuken, vertinnen en afwerken. In het praktijkgedeelte dat na de lunch is gepland  komen de gereedschappen en materialen aan bod, de strek- en krimptechnieken, aftekenen en werken met mallen patronen, plaatbewerking van vlakke en rond vormen, het plaat vormen op een zandzak met een Engels wiel, lastechnieken en een demo aluminium ontharden.

Programma

 • 10.00 – 10.30 uur: ontvangst met koffie/thee en koek, rondleiding Gallery of Dreams met uitleg
 • 10.30 – 10.45 uur: Introductie en informatie over wat staat u te wachten als u een carrosserie gaat of laat restaureren
 • 10.45 – 12.30 uur: Theorie plaatwerk restauratie,welke stappen volgen, welke carrosserie/chassis constructies, welke plaatsoorten, hoe te werk te gaan.
 • 12.30 – 13.30 uur: Lunch
 • 13.30 – 15.30 uur: Praktijk
 • 15.30 – 16.30 uur: Evaluatie en afsluitend hapje/drankje.

Inschrijven

Vanwege het intensieve programma, is in deze tweede workshop slechts plaats voor 15 deelnemers. De kosten bedragen 85 euro per persoon. Inschrijven kan via de webshop.Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

 • Hulp langs de weg
 • Vervangend vervoer
 • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

 • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

 • In binnen- of buitenland
 • Basis of uitgebreide dekking
 • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club