Concours Paleis Het Loo nu jaarlijks evenement

01-07-2017 t/m 02-07-2017

Het grootste klassiekerfeest van Nederland, het Concours d’élégance Paleis Het Loo, vindt dit jaar plaats op 1 en 2 juli. Daarmee is het voortaan een jaarlijks evenement, want vóór 2016 werd het tweejaarlijks gehouden. Deze 13e editie, in de prachtige ambiance van Paleis Het Loo, belooft mooier dan ooit ten worden.

De auto’s die deelnemen aan het Internationale concours staan wederom op hun prachtige podium op de Basse-court en de ganzevoet voor het Paleis. Het Nationale Concours staat midden op het gras en de deelnemers aan de sprint staan opgesteld op de stallen laan. Kortom, niets wordt aan het toeval overgelaten om van deze editie een nog groter spektakel te maken dan het al was.

Klassiekerparkeerplaats

Niet nieuw maar wel succesvol en dus weer terug zullen de diverse merk- of themagebonden displays op het concoursterrein zijn. Het idee is om vier opvallende, spraakmakende of bijzondere modellen van een merk of volgens een bepaald thema samen te voegen om zo interessante ‘tentoonstellingen’ binnen het autofeest te creëren.

De organisatie streeft wederom naar een goede mix van unieke, exclusieve automobielen en bereikbare ontwerpen uit het verleden. De klassiekerparkeerplaats op het concoursterrein zal daar aan bijdragen. Bezoekers met een klassieke auto kunnen daar gratis parkeren. Dat levert altijd een bonte verzameling op van  leuke, mooie en bijzonders klassiekers.

Op het terrein rond het paleis zal voorts van alles te beleven zijn voor jong en oud, man en vrouw. Denk daarbij aan tal van kleine winkeltjes met lifestyle producten, modeshows, optredens van diverse artiesten en heel veel meer!

Internationaal concours

Het Internationale Concours d’élégance Paleis Het Loo vormt de basis van het weekend. Z’n 70 topklassiekers uit binnen- en buitenland zullen strijden om de titel ‘’Best of Show 2017’’. Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie.

Vredestein Classic Sprint

Op de Koningslaan sprinten diverse malen per dag vooroorlogse automobielen. Het brullende geluid, de geur van olie en verbrand rubber, samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool, maken dit tot een zeer spectaculair onderdeel tijdens het weekend.

‘Royal fair’

Op de Royal Fair presenteren ruim 30 bedrijven hun waar aan de bezoekers. Niet alleen auto-gerelateerde artikelen maar ook shops met luxe artikelen die in de smaak zullen vallen bij de dames. Men vindt er onder meer mode, sieraden, antiek en kunst. Nabij de Fair zijn er heerlijke terrasjes waar een verscheidenheid aan hapjes en drankjes wordt geserveerd. In samenwerking met Classic Trader is er een verkoopveld.  Bekende Nederlandse handelaren kunnen hier hun klassieke auto’s presenteren.

Paleisbezoek

Dit jaar kan het hele gezin genieten van het Concours d’élégance op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Met het entreebewijs voor het Concours kun je namelijk ook genieten van een wervelende modeshow, live muziekoptredens, de Royal Fair en van leuke activiteiten voor kinderen. Natuurlijk kunnen ook de koninklijke vertrekken in Paleis Het Loo worden bekeken.

Kijk voor meer informatie en de verkoop van toegangsbewijzen op de website van Concours Paleis Het Loo.

KNAC-leden kunnen met korting naar Concours Paleis Het Loo met de kortingscode uit onderstaande bon. Wel vooraf de toegangskaart (met korting) via de site www.concourselegance.com aanschaffen.Tags: ,

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club