Plug-in hybrides zijn onverkoopbaar geworden

De verkoop van nieuwe plug-in hybride auto’s is compleet ingestort. De meeste merken verkochten in de eerste twee maanden van 2017 nog niet eens één procent van wat ze in de laatste twee maanden van 2016 verkochten.

Dat concludeert VWE Automotive uit de marktgegevens. In 2016 maakten plug-in hybrides nog 4,8 uit van de totale autoverkopen, vooral door hun fiscale begunstiging (bijtelling). In de eerste twee maanden van dit jaar was dat nog maar 0,3 procent. Overigens was 2015 het beste jaar voor de plug-in hybride auto’s – waarmee je doorgaans enkele tientallen kilometers volledig elektrisch kunt rijden – want toen was het marktaandeel 8,8 procent.

De plug-in hybride dankte zijn succes dus uitsluitend aan de fiscale voordelen voor de zakelijke rijder, maar inmiddels komen er steeds meer ex-leaseauto’s van dit type terug en die worden massaal geëxporteerd. Vooral in Oost-Europese landen blijken ze in trek te zijn, want daar krijgen particulieren ook fiscaal voordeel op zo’n auto. In ons land is er steeds alleen fiscaal voordeel geweest voor de zakelijke rijder en om zulke auto’s (en de miljarden subsidies die erin gestoken zijn) in Nederland te houden, pleiten brancheorganisaties als de BOVAG en de ANWB ervoor om ook particulieren voordeel te bieden op een gebruikte plug-in hybride.

Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club