Meer vraag naar duurdere occasions

BMW 3-serie 

Gebruikte auto’s blijven zeer populair. Die vraag naar duurdere occasions neemt zelfs behoorlijk toe. Er wordt in het eerste kwartaal van 2017 zes procent meer naar gezocht en dat zorgt voor een prijsstijging van negen procent. Dat concludeert AutoScout24 op basis van 200.000 auto’s uit het eigen bestand van de occasionsite.

De BMW 5-serie is volgens AutoScout24 de meest gezochte auto in het duurdere segment. Op de tweede plek staat de Mercedes E-klasse, gevolgd door de Audi A6 en de Volvo V70.

Uit de gegevens blijkt verder dat de gemiddelde occasion nu 13.990 euro kost, een flinke stijging vergeleken met de gemiddelde prijs van 12.650 euro, het bedrag in het eerste kwartaal van 2016. Bij de occasions in de hogere middenklasse, waar de populariteit dus met zes procent steeg, is de gemiddelde prijs zelfs 1.800 euro hoger geworden en tot 21.500 euro gestegen.

Kleine occasions worden in het eerste kwartaal nog altijd het vaakst gezocht, want 43 procent van het zoekvolume gaat daarover. Maar de populariteit daalde wel met vijf procent terwijl de prijs steeg met zo’n zelfde percentage. De populariteit van de SUV steeg ook (+12 procent) en het aanbod werd groter, de MPV ging juist in populariteit achteruit (-14 procent).

Tags: ,

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club