Perfect vaderdaguitje: 33e Nationale Oldtimerdag

18-06-2017

Hij komt er weer aan: de Nationale Oldtimerdag in Lelystad! Een uitstekend verzorgd, jaarlijks evenement, dat gratis toegankelijk is en plaatsvindt op de derde zondag in juni, oftewel vaderdag. Een perfect uitje om papa – en eigenlijk de hele familie – een nog mooiere dag te bezorgen.

Op de Bataviaboulevard tussen de Bataviahaven en Batavia Stad staan ook dit jaar weer zo’n vierhonderd oldtimers opgesteld. De Nationale Oldtimerdag is daarmee uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in ons land en is voor zowel deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Naast de automobielen, die in de FIVA klassen A (tot 1904) tot en met F (1961-1970) zijn ingedeeld, is er ruimte voor een aanvullend programma van kijkobjecten, optredens, een automobiliamarkt en gezellige horeca. U kunt de dag combineren met een bezoek aan de Batavia Werf, het Nieuwland Poldermuseum of het Batavia Stad Outlet Center.

Racers, rondrit en kidsplein

Om u een idee te geven: op het opstelparcours staat onder meer een aantal racers, zoals een Bugatti T35C Grand Prix (1929), Ford Lotus Cortina Mk I (1965), Bentley 3.5 Le Mans Sport (1935), Alfa Romeo 8C 2300 Monza Grand Prix (1932), Maserati 450S (1958), Ford Mustang Toerwagenklasse (1965) en een Aston Martin DB2 Competitioncar (1952). Verder zullen de deelnemers met hun klassieke auto’s een toertocht maken in en om Lelystad. Voor en na de rit staan de auto’s van weleer op de Bataviaboulevard, die geheel in het teken staat van rijdend erfgoed, varend erfgoed, muziek, lekker eten, een kidsplein met kartbaan en een automobiliamarkt.

De 33e editie van de Nationale Oldtimerdag is op 18 juni van 09.00 tot 17.00 uur vrij toegankelijk.De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club