Brief KNAC en FEHAC aan kabinetsinformateur Schippers

De KNAC en de FEHAC hebben samen een brief gestuurd aan kabinetsinformateur Edith Schippers om te pleiten voor een samenhangend beleid ten aanzien van oldtimers.

De KNAC en de FEHAC wijzen erop dat in 2016 de Erfgoedwet is ingevoerd en dat door die wet onder meer aan historische treinen, vliegtuigen, schepen, auto’s en motoren de status van erfgoed is toegekend. Daarmee is door de overheid een belangrijke stap gezet op weg naar een beschermde status voor het mobiel erfgoed. Maar de voorbije jaren zijn maatregelen doorgevoerd die een bedreiging vormen voor het erfgoed op de weg en daarom brengen de KNAC en de FEHAC vier standpunten naar voren in de brief naar informateur Schippers.

De KNAC en de FEHAC zijn om te beginnen van mening dat definitie voor erfgoed op de weg – zoals omschreven in artikel 3 lid 7 van richtlijn EU 2014/45 – algemeen bindend zou moeten zijn. Verder vinden ze dat voertuigen die tot het mobiel erfgoed behoren herkenbaar moeten zijn door het voeren van speciale kentekenplaten.

De KNAC en de FEHAC zijn van mening dat auto’s die onder het mobiel erfgoed vallen, moeten worden toegelaten tot de milieuzones. Hun impact op de vervuiling is nihil vanwege hun beperkte aantal voertuigen dat als mobiel erfgoed kan worden aangemerkt en het lage jaarkilometrage. Bovendien zullen deze auto’s alleen tijdens evenementen in een milieuzone vertoeven of als ze daar gestald zijn.

Tot slot verzoeken KNAC en FEHAC de informateur om een eenduidig beleid inzake de motorrijtuigenbelasting, waarbij voertuigen vanaf 30 jaar deels vrijgesteld zijn van MRB en voertuigen vanaf 40 jaar geheel belastingvrij zijn.

Brief KNAC en FEHAC aan informateur

Tags: , ,

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club