Export kleine auto’s stijgt fors

De export van kleine auto’s is in de eerste vier maanden van 2017 fors gestegen. In het A- en B-segment en bij de mini-MPV groeide de export met ruim tien procent, terwijl de totale export juist 10 procent daalde.

Dat blijkt uit cijfers van VWE Automotive. De totale export bedroeg 73.772 auto’s in de eerste vier maanden van 2017, tegen 82.019 stuks in dezelfde periode vorig jaar. De teruglopende export komt vooral door de 19,5 procent lagere export in het D-segment. Ook in het C-segment liep de export terug met 7,6 procent.

In het A-segment (mini-auto’s) steeg de export met 21,8 procent en het in het B-segment met 5,9 procent, terwijl er ook 18,9 procent meer mini-MPV’s naarste buitenland gingen. De cijfers laten zien dat het fiscaal stimuleren van extreem zuinige (en daardoor vaak juist kleine) auto’s voor zakelijke rijders slechts een tijdelijk effect heeft voor ons land. Nadat de stimulering voorbij is komt er een veel groter aanbod van deze auto’s met relatief hoge kilometerstanden op de tweedehands markt. Daar is in Nederland onvoldoende interesse voor, met export naar het buitenland tot gevolg. De meest geëxporteerde kleine auto’s zijn de VW Polo, de Opel Corsa en de Skoda Fabia Combi. Maar VWE Automotive meldt ook dat de export van de Hyundai Atos verdrievoudigde.

Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club