Oud-KNAC-voorzitter Bouks Kroon overleden

Op 77-jarige leeftijd is in zijn woonplaats Villenes-sur-Seine oud-KNAC-voorzitter Mr. Mr. B(ouks).J.E. Kroon overleden. De heer Kroon was van 1985 tot 1987 penningmeester van de KNAC en van 1987 tot 1993 voorzitter.

Bouks Kroon was Groninger van geboorte en kreeg dankzij zijn vader, die betrokken was bij de organisatie van de TT in Assen, een flinke portie benzine in zijn bloed. Hij werd daardoor al snel een liefhebber van auto’s en autosport. De heer Kroon studeerde aan de Universiteit van Groningen en werd bedrijfsadviseur.

Zijn ervaring op dat gebied kwam goed van pas toen hij in 1985 werd gekozen tot penningmeester van de KNAC, want de club had het op dat moment financieel moeilijk. Mede dankzij zijn adviezen schreef de KNAC al snel weer zwarte cijfers en in 1987 werd de heer Kroon gekozen tot voorzitter. Dat bleef hij tot 1993 en bij zijn vertrek werd hij vanwege zijn verdienste voor de club benoemd tot erelid. Niet veel later verhuisde hij naar zijn geliefde Frankrijk. Voor het goede werk dat de heer Kroon in het belang van de club heeft verricht zullen wij hem met veel dankbaarheid gedenken. Onze gedachten gaan uit naar de kinderen, kleinkinderen en familieden van Bouks Kroon.

Bestuur, directie en medewerkers van de KNAC

Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club