Milieuvignet verplicht in meer Franse steden

Wie vanaf 1 juli een stad in Frankrijk in wil rijden met de auto of motor, doet er verstandig aan het Crit’Air milieuvignet aan te schaffen. Het vignet is al verplicht voor de binnenstad van Parijs en Lyon, maar zal in september ook gaan gelden voor Montpellier, Bordeaux en Lille. Vrijwel zeker volgen er snel daarna nog meer steden.

Frankrijk wil met het vignet vervuilende auto’s en motorfietsen weren uit de binnensteden. Het Crit’Air milieuvignet is er in zes kleuren, van groen voor de schoonste voertuigen tot grijs voor auto’s die van voor 2000 zijn. Daarnaast is er een zevende vignet voor elektrische auto’s. Frankrijk voerde de Crit’Air wetgeving in op 1 juli 2016 en daarmee kunnen gemeentes milieuzones instellen. Om op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur zo’n zone binnen te kunnen rijden heb je dan een vignet nodig met de juiste kleur. In Parijs kunnen er vanaf 1 juli 2017 bekeuringen worden uitgedeeld – 68 euro – indien een auto of motor niet voorzien is van het juiste vignet binnen de milieuzone. Het is wel aan te raden om niet te lang te wachten met het aanvragen van een vignet mocht u dat nodig hebben, want het kan tot enkele weken duren voordat het vignet in huis is. Meer informatie over het aanvragen van een Frans milieuvignet vind je hier.

Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club