Alle Volvo’s vanaf 2019 met elektromotor

Het einde van Volvo’s met alleen een benzine- of dieselmotor nadert. Vanaf 2019 zal elke nieuwe Volvo namelijk voorzien zijn van een elektromotor als aanvulling op een verbrandingsmotor of als enige krachtbron. Daarmee zet Volvo groot in op elektrificatie.

Volvo heeft al meerdere plug-in hybride modellen in het gamma en de komende jaren komen daar vele versies bij, van ‘mild hybrid’ via plug-in hybride tot volledig elektrische auto’s. Tussen 2019 en 2021 komen er zelfs vijf volledige elektrische auto’s van Volvo uit. Twee modellen zijn afkomstige van Polestar, de autosportdivisie van Volvo.

Volgens Volvo-topman Håkan Samuelsson neemt de vraag naar geëlektrificeerde modellen significant toe en wil het merk daar adequaat op inspelen.“Straks kun je kiezen welke geëlektrificeerde Volvo het beste bij jou past, ongeacht het model”, zo zie hij. “We hebben aangegeven dat Volvo in 2025 ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht wil hebben en dat willen we op deze manier bereiken.”

Volvo is niet het eerste merk dat groot inzet op elektrificatie, want ook Lexus levert elk model als hybride. Maar Volvo is wel de eerste die elke auto vanaf 2019 minstens ook van een elektromotor voorziet. 

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club