Volvo XC40 onthuld

Na wekenlang kleine stukjes nieuws in woord en beeld te hebben getoond, heeft Volvo nu heeft eindelijk de XC40 volledig onthuld. Het is een SUV/crossover en tevens de eerste variant van de nieuwe 40-serie.

De Volvo XC40 moet het gaan opnemen tegen auto’s als de Audi Q3 en is gebouwd op een platform dat samen met Geely – het Chinese moederconcern van Volvo – is ontwikkeld. De XC40 zal echter ook veel (veiligheids)techniek overnemen van de grotere Volvo-modellen. Optioneel komt er ook techniek beschikbaar, Pilot Assist geheten, waarmee semi-autonoom kan worden gereden.

De XC40 zal op de markt komen met drie- en viercilinder diesel- en benzinemotoren. De driecilinders hebben een inhoud van 1,5 liter, de vierpitters meten 2,0 liter. Er komt ook een Twin Engine plug-in hybride versie met 180 pk uit. Daarnaast komt er ook een volledig elektrische XC40, maar Volvo begint eerst met de D4 dieselmotor en de T5 benzinemotor. Prijzen zijn nog niet bekend, de productie start in november.

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club