Kwart meer boetes voor bellen of appen

Het aantal boetes voor het bellen of appen achter het stuur is flink gestegen. In de maanden mei tot en met augustus van dit jaar werden er 26.296 boetes uitgeschreven voor het in de hand houden van een mobieltje achter het stuur, tegen 20.968 in dezelfde periode vorig jaar.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie denkt dat de stijging komt door de extra aandacht die er voor het onderwerp is. Op het niet handsfree gebruiken van een telefoon in de auto  staat een boete van 230 euro. Toch vormen de boetes voor bellen of appen maar een heel klein deel van alle verkeersboetes. Want er werden in de genoemde periode bijna drie miljoen boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. In totaal werden er 3.412.469 verkeersboetes uitgedeeld.

Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club