Oude benzineauto’s mogen toch weer milieuzone Rotterdam in

De gemeente Rotterdam, of eigenlijk D66-wethouder Pex Langenberg, heeft wederom bakzeil moeten halen met het weren van oude benzineauto’s (voor juli 1992) uit de milieuzone in Rotterdam. De Raad van State haalde met een voorlopige voorziening een streep door het besluit van afgelopen zomer om benzineauto’s van voor 1992 opnieuw te weren.

Bij het instellen van de milieuzone in Rotterdam werden dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1 juli 1992 geweerd. Daartegen werd bezwaar aangetekend door de Stichting Rotterdamse Klassiekers omdat met name de onderbouwing voor het weren van oude benzineauto’s niet zou kloppen. De rechter oordeelde op 14 juni dat het weren van oude benzineauto’s onterecht was en dat ze weer moesten worden toegelaten. Daarop nam de wethouder Pex Langenberg een nieuw besluit om de oude benzineauto’s te weren. De hoogste bestuursrechter, de Raad van State, heeft nu geoordeeld dat de gemeente onjuist heeft gehandeld door een nieuw besluit te nemen en heeft bepaald dat de oude benzineauto’s weer de milieuzone in mogen.

Tags:

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) – dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen – biedt zijn leden ook verzekeringen, pechhulp, youngtimer verzekering, oldtimer verzekering en auto advies. Lid worden?Reageren

 
 

 

Pechhulp

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp

  • Hulp langs de weg
  • Vervangend vervoer
  • Transport van de auto


KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

De KNAC Mastercard Gold

  • Makkelijk betalen bij tolpoortjes
  • Aankopen 180 dagen verzekerd
  • Voor slechts 20 euro p/j


KNAC Lidmaatschappen

KNAC lidmaatschappen

Lidmaatschap met pechhulp:

  • In binnen- of buitenland
  • Basis of uitgebreide dekking
  • Met nog diverse opties….
Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club