Amsterdam wil autobezit verminderen

21 juni 2019

Amsterdam heeft de aanval geopend op de autobezitter. Het is de Amsterdamse verkeerswethouder Sharon Dijksma een doorn in het oog dat een auto in de stad 23 uur per dag stilstaat. “Daarom moeten we overstappen van bezit naar gebruik” zo zei ze bij de presentatie van het programma Smart Mobility. Daarmee wil ze ruimte in de stad creëren en de leefbaarheid verbeteren.

Dijksma: “Door slim om te gaan met vervoer kan mobiliteit in de stad een stuk schoner en efficiënter. Tegelijkertijd komt er ruimte vrij op straat voor voetgangers, fietsers en groen”, stelde Dijksma. Ze wil op zeker 15 plekken in de stad zogenoemde eBuurthubs verwezenlijken, waar allerlei vormen van elektrische deelmobiliteit worden aangeboden, zoals deelfietsen en deelauto’s.

Daarnaast komen er proeven waarbij bewoners en werknemers op een slimmere manier moeten gaan reizen en eventueel zelfs de auto de deur uitdoen. Verder wordt gekeken naar de mogelijkheid voor een parkeervergunning voor deelauto’s die in meer grote steden is te gebruiken.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u