Beleef de proloog van de Tulpenrallye mee 

De Proloog van de 70e Tulpenrallye vindt op 20 april plaats bij Fort Voordorp in De Bilt. Hier worden de auto’s gecontro- leerd en de laatste formaliteiten afgehandeld. Daarnaast is er een oefenrit gepland; de Tulpenrallye Training. De KNAC en Tulpenrallye nodigen KNAC-leden uit om op deze dag met het evenement kennis te komen maken.

De Tulpenrallye Training op zaterdag 20 april is in eerste instantie bedoeld voor de nieuwe deelnemers en heeft een lengte van zo’n 120 kilometer. Tijdens de oefenrit worden de diverse kaartleessystemen gebruikt waarmee de deelnemers ook in de Tulpenrallye te maken krijgen.

Actie

Inschrijven voor de proloog is mogelijk met elk type auto, hoewel klassiekers de voorkeur hebben. De equipes krijgen ‘s morgens een korte briefing door de uitzetters Jan en Erwin Berkhof om vervolgens op pad te gaan. Gedurende de dag kunt u als KNAC-lid de bijzondere sfeer meemaken en de deelnemers in actie zien. De kosten voor deelname aan de trainingsrit komen op 50 euro per equipe van twee personen, inclusief koffie, een aandenken en de lunch. Aanmelden kan door een mail te sturen naar proloog@tulpenrallye.nl. Vermeld daarin de beide namen van de leden van de equipe en de gegevens van de auto (merk, type, bouwjaar, kenteken). Op basis daarvan neemt de organisatie contact met u op. Het maximum aantal equipes bedraagt vijftig en acceptatie vindt plaats op volgorde van aanmelding en betaling van het inschrijfgeld. 

Bilbao

De eigenlijke Tulpenrallye wordt van 11 tot en met 17 mei verreden, exact 75 jaar na de allereerste editie. De start vindt plaats bij het Guggenheim Museum in Bilbao en de finish is zes dagen later en ongeveer 2.500 afgelegde kilometers verder in Parijs- Chantilly. Er hebben zich inmiddels 215 equipes (met alleen auto’s van vóór 1974) aangemeld. Hieronder ook 24 vooroorlogse auto’s die dezelfde route gaan rijden.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors