Boete voor te veel mensen in een auto

9 april 2020

Wie met meer dan twee mensen die niet op hetzelfde adres wonen onderweg is in een auto, loopt het risico op een forse boete. Deze kan per persoon 390 euro bedragen, dus met vijf mensen in de auto kan dat oplopen tot bijna 2.000 euro. De politie heeft al boetes uitgedeeld, zo meldt De Telegraaf.

De boetes gelden niet voor een gezin dat op hetzelfde adres woont. Maar werknemers die met meer dan twee onderweg zijn in een bedrijfsauto lopen ook het risico op een bon. Voor inzittenden die ouder zijn dan 15 jaar bedraagt de boete 390 euro, wie jonger is kan een boete van 95 euro krijgen.

Eerder deze week werden alle inzittenden van een touringcar beboet omdat ze met teveel in de bus zaten en zo dus onvoldoende afstand konden houden. Mocht u een dezer dagen of weken met uw klassieker of hobby-auto een leuke route willen rijden uit de KNAC routebibliotheek, hou dan rekening met de regels. Wonen alle inzittenden op hetzelfde adres, dan kunt u met meer dan twee mensen op pad. Anders is twee het maximum.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u