Burton Car Company staat in de etalage

1 februari 2019

Nederlands grootste sportautofabriek, de Burton Car Company, staat te koop. De gebroeders Göbel vinden het bedrijf, dat in Zutphen circa 100 auto’s per jaar produceert, te groot geworden om het zelf te kunnen runnen. “We zijn geen managers van een groot bedrijf”, lieten ze in een interview met De Stentor optekenen, maar ze willen eventueel wel betrokken blijven bij Burton.

De broers Iwan en Dimitri Göbel begonnen 26 jaar geleden met het bedrijf Duck Hunt aan het ombouwen van de Citroën 2CV tot een pick-up of een Lomax. In 2000 leidde dat tot de oprichting van het merk Burton. Sindsdien werd Burton steeds professioneler en kwamen er verschillende versies uit, met zelfs verbeterde, snellere motoren. Een Burton kan worden gekocht als bouwpakket voor circa 4.000 euro als je al een eend als basis hebt. Een compleet afgebouwde auto kost rond de 25.000 euro.

Volgens De Stentor zou Burton Car Company minstens vijf miljoen euro moeten kosten. Het bedrijf telt bijna 50 medewerkers en maakt een brutowinst tussen  de 1 en 2,5 miljoen euro. Er zouden zich al gegadigden hebben gemeld voor de sportautofabrikant.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u