Cars & Coffee bij Joop Stolze zit vol!

21 mrt, 2020

Wellicht zag u op onze Facebookpagina al een mooi filmpje over de passie van Joop Stolze (gemist? kijk dan hier). Tijdens de eerstvolgende KNAC Cars & Coffee op 21 maart kunt u daar zelf komen kijken! Als u er tenminste snel bij bent geweest, want alledrie de groepen van 50 mensen zitten vol.

Joop Stolze is liefhebber van klassieke sportwagens in hart en nieren. In 1976 importeerde hij zijn eerste, rode Triumph TR3A uit Londen. Inmiddels is zijn verzameling uitgegroeid tot zo’n vijfhonderd klassiekers (“Tja, ik ben nou eenmaal beter in kopen dan in verkopen”, zegt Stolze daar zelf over), waaronder veel unieke exemplaren. De collectie is grotendeels ondergebracht in De Lier in het Westland, langs de nieuwe A4 onder Den Haag. Elke auto die u daar aantreft is door Stolze zelf geselecteerd en geïmporteerd.

Drie groepen

Gezien de beperkte parkeermogelijkheden rond het complex zal de Cars & Coffee worden verdeeld over drie groepen van elk maximaal 50 personen. U kunt zich niet meer aanmelden voor deze Cars & Coffee, want alledrie de groepen zitten vol.

In het kort ziet het programma er zó uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en koek
  • Presentatie, uitleg over de verzameling
  • Rondleiding door Gerrit Stolze

De verzameling is zeer divers en omvat Italiaanse, Amerikaanse, Britse, Duitse en Japanse merken. Ook staan in De Lier bijzondere exemplaren zoals een prototype van DKW, een Lancia Flaminia Zagato en een Fiat Boano. Hoofdzakelijk gaat het om auto’s uit de jaren ’50 en ’60. Een rode draad? Joop Stolze: “Ach, ik moet een auto mooi vinden, anders koop ik hem niet.”

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u