Cars & Coffee bij Smit Klassiek

03 mrt, 2018

Het zal niet meevallen om het succes van de Cars & Coffee-bijeenkomst van afgelopen najaar te overtreffen. Maar de KNAC denkt met de komende Cars & Coffee bij Smit Klassiek in Oud-Beijerland op z’n minst heel dicht in de buurt te komen. Dus noteer 3 maart alvast met dikke stift in uw agenda.

De collectie van Smit Klassiek is een privé collectie die ook de geschiedenis van de familie Smit in beeld brengt. De familie Smit was al in 1750 actief in Oud-Beijerland als bouwers van schepen en later als wagenmakers. De collectie auto’s geeft een mooi overzicht van de ontwikkeling van de auto. De oudste auto is een Dureya uit 1896. De collectie is heel divers: groot en klein, Europese merken zoals Citroën, Morgan en Mercedes en Amerikaanse merken zoals Packard en Oldsmobile.

Vracht- en brandweerwagens

Daarnaast heeft Smit Klassiek een aparte hal voor klassieke vrachtwagens en brandweerwagens. En er is ook verzameling klassieke fietsen en motoren te bezichtigen. Verder is er een plein waar de bezoeker zich waant in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Een complete winkelstraat is hier opgebouwd met de originele puien. Kortom een gevarieerde en bijzondere verzameling die u een keer moet hebben gezien.

U kunt uw komst naar deze privécollectie (met uw partner, kennis of vriend) eventueel combineren met een bezoek aan het gezellige winkelcentrum van Oud-Beijerland met een gevarieerd aanbod aan winkels, eetcafés en restaurants. Het centrum ligt op zo’n 500 meter afstand van Smit Klassiek.

Programma en prijzen

Cars & Coffee met Smit Klassiek vindt plaats op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 13.00 uur. Smit Klassiek ligt aan de Buys Ballotstraat 2 in Oud-Beijerland (net onder Rotterdam, eerste afslag direct na de Heinenoordtunnel als u van noord naar zuid rijdt). Deelname kost € 10,00 voor leden en € 15,00 voor niet-leden. Deze prijs is per persoon en inclusief koffie en koek. Aanmelden kan via deze link naar de webshop.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u