Cars & Coffee bij vernieuwde Carel Wüst Museum

Het Carel Wüst Museum ging eind 2021 dicht om deze zomer te heropenen op een nieuwe locatie in Oud-Beijerland. Een mooie gelegenheid om er weer eens een Cars & Coffee te organiseren. Op 26 november is het zover, dan bent u van harte welkom om 10.00 uur in het nieuwe museum in de Jan van der Heijdenstraat 34, 3261 LE Oud-Beijerland.

Dew opzet is zoals u van ons gewend bent. Vanaf 10.00 ontvangst met koffie of thee en een koek. Daarna volgt een rondleiding door Marcel Wüst door het nieuwe museum waar ruim 50 auto’s zijn te bezichtigen tot ongeveer 12.00 uur. Mocht u nog een auto willen laten taxeren, dan kan dat diezelfde dag ook in Oud-Beijerland bij het museum.
Deelname aan deze Cars & Coffee kost 12,50 euro per persoon en is er plaats voor maximaal 50 personen. Aanmelden kan via deze link naar de webshop

Van verzameling naar museum 

De een verzamelt postzegels, de ander munten. Carel Wüst koos, samen met zijn broers Cees en Chris en geïnspireerd door hun vader Willem, voor auto’s. Zij verzamelden oldtimers en youngtimers uit de jeugd van onze voorouders en van onszelf.

Rond de 55 auto’s staan in het Carel Wüst Museum tentoongesteld. De collectie geeft inzicht in de ontwikkeling van de automobiel. Van de T-Ford tot Ferrari Testarossa en van de Mini tot Rolls Royce. Het belangrijkste hierbij is het verhaal achter de auto. Of de persoon die haar bedacht heeft. Of gebeurtenissen die kenmerkend zijn en horen bij een specifiek voertuig. Zo willen we het cultureel erfgoed dat automobiel heet doorgeven aan toekomstige generaties.

De auto’s hebben allemaal “geleefd” en zijn, indien noodzakelijk, met aandacht voor detail gerestaureerd. De auto’s stonden opgeslagen in diverse loodsen tot George en Marcel Wüst, twee van de drie zoons van Carel Wüst, in 2011 besloten tot oprichting van het museum. Daarmee werd dit cultureel erfgoed ook toegankelijk voor belangstellenden.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors