Concours d’Elégance Paleis Soestdijk

Concurs d'Élégance Paleis Soestdijk

KNAC hoofdsponsor van uniek autofeest

Het verleden, het heden én de toekomst van de auto. Van klassieke oldtimers tot specta- culaire prototypen en alles er tussenin: dat biedt het jaarlijkse Concours d’Elégance in de tuinen van Paleis Soestdijk, waarvan de KNAC hoofdsponsor is. Zet daarom 26, 27 en 28 augustus in uw agenda, want het wordt een feest! 

Tijdens de kick-off party voor het evenement, een aantal weken geleden in de Orangerie naast het paleis, kon je het al zien: dol- enthousiaste deelnemers, organisatoren die passievol alle highlights uit de doeken deden, sponsoren die na de saaie coronatijd weer zin hebben in een feestje en enkele hoogst bijzondere nieuwe én oude auto’s (waaronder een elektrische Mercedes SL…) voor de deur. De boodschap was helder: Nederland gaat in Baarn een evenement beleven dat zijn weerga niet kent. 

VERLEDEN – Het oldtimer/klassiekergedeelte van het concours wordt opgedeeld in tien klassen, bepaald door de leeftijd, de cultuur en het ontwerp. Van glimmend koper uit de pioniersjaren tot iconische supersportwagens uit het recente verleden: u treft het allemaal aan in de prachtige paleistuinen.

HEDEN – Deze tweede pijler van het concours laat zien hoe onvoorstelbaar snel de auto zich ontwikkelt. Elektrische aandrijving, waterstof: vele merken tonen hun nieuwste producten. Honda toont bijvoorbeeld, in Baarn zo ongeveer de complete Civic line-up sinds de komst van het innemende ‘bolletje’ in de 70’s. Om maar wat te noemen. 

TOEKOMST – Waar gaat het heen? Verdwijnt al het mooie chroom, is het definitief over voor de ronkende motoren? Gaan we treintje rijden? Zijn we veroordeeld tot razendknappe, maar oh zo saaie beeldschermen in de auto? 

Op het Concours d’Elégance Paleis Soestdijk wordt het uit de doeken gedaan. 

Meer dan auto’s 

We nodigen u van harte uit om het Concours d’Elégance te bezoeken. Een evenement waar vele prachtige oldtimers, moderne en toekomstige auto’s tentoongesteld worden en er een spannende Pre-War Sprint wordt gereden. Maar het evenement is méér dan alleen automobilia. Zo zijn er modeshows waar de nieuwste kledingstukken worden getoond, een Royal Fair waar kunst, kleding of andere mooie producten gekocht kunnen worden, een boekenmarkt om rond te snuffelen en een Trapauto Race voor de kinderen. Moeten we nog meer zeggen? Oké, één ding dan nog: zet 26, 27 en 28 augustus snel in uw agenda! Of beter nog: koop als KNAC-lid een ticket met korting via de website van het Concours d’Elégance. Vergeet niet onderstaande code in te voeren om uw korting te verzilveren.

Exclusieve ledenrondleiding door klassiekerkenner Martin van der Zeeuw

Als hoofdsponsor is de KNAC uiteraard nadrukkelijk aanwezig op het concours. Zo worden er twee stands verdeeld over de tuinen rond het paleis ingericht, waaronder een VIP-stand. Hier start Martin van der Zeeuw, als klassiekerkenner onder meer bekend van zijn verhalen in ons ledenmagazine ‘De Auto’, op zaterdag en zondag met speciale rondleidingen voor KNAC-leden langs een select aantal tentoongestelde auto’s, waar Martin interessante details over de auto’s zal vertellen. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur en starten om 10.30, 13.00 en 15.00 uur.

U dient zich hiervoor vóóraf via onze webshop in te schrijven via deze link. De rond te leiden groepen zullen bestaan uit maximaal 20 personen. Na de rondleiding bent u weer welkom op de KNAC VIP-stand voor een drankje. Dit arrangement is exclusief voor leden en kost, inclusief een toegangskaart tot het Concours d’Elégance, 29,50 euro. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors