Formule 1 in Zandvoort mogelijk op 23 augustus

18 maart 2020

De Dutch GP Formule 1-race op het circuit van Zandvoort gaat niet door op 3 mei. Dat niet geheel onverwachte nieuws bracht De Telegraaf dindag al en werd vandaag bevestigd door de FIA. Eerder had de FIA al laten weten op een seizoenstart eind mei te gaan mikken. Officieel was de race op Zandvoort nog niet afgezegd, maar de organisatie rekende zelf al niet meer op een race op 3 mei. Als alternatieve datum circuleert nu 23 augustus.

Deze datum werd naar voren gebracht door Auto, Motor & Sport, dat verwachtte dat het seizoen start op 7 juni met de race in Azerbeidzjan, maar deze race is nu ook afgelast. Mogelijk is de start van de F1-seizoen pas eind juni. In de weken erna zou dan eerst het bestaande schema worden gevolgd, en na 17 juli moeten er races worden ingehaald. Barcelona op 26 juli en Zandvoort op 23 augustus. De gebruikelijke vakantie van het Formule 1-circus vervalt en wordt nu ingelast. 

Zandvoort zou dus op 23 augustus op de kalender komen, gevolgd door Franchorchamps. Er wordt nog gekeken of een week voor of na de race in Japan, de Grand Prix van Vietnam kan worden gepland. En de Grand Prix van Abu Dhabi zou een week opschuiven en dan zou in de week ervoor de race in Bahrein kunnen plaatsvinden. In deze opzet is er volgens Auto, Motor & Sport geen plaats voor het inhalen van de GP’s van Australië, China en Monaco. Monaco heeft inmiddels laten weten dit jaar geen race meer te kunnen organiseren. 

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u