Formule 1 op Zandvoort stap dichterbij

4 november 2018

De organisator van de Formule 1, Formula One Management Limited, heeft Circuit Zandvoort een concreet aanbod gedaan om al in 2020 een Grand Prix te organiseren. Dat zou weer voor het eerst zijn sinds 1985, zo bericht De Telegraaf.

Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van Circuit Zandvoort heeft bevestigd dat het aanbod er ligt. “Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen bij ons is er zich terdege van bewust dat dit een unieke kans is”, zo liet hij weten aan De Telegraaf.

Circuit Zandvoort is goed uit alle onderzoeken gekomen die door de betrokken partijen zijn gedaan. Het bedrag dat het circuit voor de rechten van de Grote Prijs moet betalen is circa 20 miljoen euro. Maar daar kan nog eens zo’n bedrag bijkomen om het evenement ook daadwerkelijk te kunnen organiseren.

Naast Circuit Zandvoort was ook het TT Circuit in Assen in de race om de Formule 1 naar Nederland te halen. Ook deze accommodatie kwam goed uit de rapportages, maar uiteindelijk zat het verschil in de historische waarde die Zandvoort voor de koningsklasse van de autosport heeft gehad. Overigens bestrijdt het TT Circuit in Assen dat de Grand Prix definitief naar Zandvoort gaat. Het zou volgens hen toch nog mogelijk zijn dat de keuze op Assen valt.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u