KNAC Cars & Coffee in Datsun Nissan Museum in Daarle

02 apr, 2022

Er zijn van die autocollecties waarvan je nog nooit hebt gehoord, maar die je toch echt gezien moet hebben. Daar hoort zeker het Datsun/Nissan Museum in Daarle bij. Gelukkig kunt u er binnenkort gaan kijken, want op zaterdag 2 april organiseert de KNAC hier een Cars & Coffee, tegelijk met een taxatiedag. 

Het alleen op afspraak te bezoeken museum vindt zijn oorsprong in een garagebedrijf met pompstation, dat in 1958 als Autobedrijf Manenschijn startte in een pand aan de Wierdenseweg in Daarle. Toen het merk Datsun in ons land voet aan de grond kreeg, werd het dealerschap van het Japanse merk verkregen. Modellen als de Datsun 1000 en de Bluebird zorgden voor een snelle groei en de introductie van populaire auto’s als de Cherry 100a betekende de definitieve doorbraak. 

Twee groepen

Tijdens de KNAC Cars en Coffee geeft eigenaar Jan Manenschijn zelf de rondleiding door het bedrijf en langs zijn bijzondere privéverzameling met (semi-) klassieke Datsuns en Nissans, waaronder een Datsun 280ZX en 300ZX, alsmede een Nissan Skyline R32 GTR en R35 GTR. Om iedereen goed te woord te kunnen staan zal er sprake zijn van twee groepen van maximaal dertig personen: de eerste groep is welkom vanaf 10.30 uur, de tweede vanaf 13.00 uur. Let wel: een deel van de collectie staat op de eerste verdieping, er is echter geen lift in het gebouw aanwezig. 

Voor de KNAC Cars & Coffee is de inschrijving inmiddels gesloten.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u