KNAC goes USA in mei

18 mei, 2022 t/m 05 jun, 2022

In de activiteitenagenda van de KNAC zijn er vanwege het coronavirus al meerdere evenementen uitgesteld naar een latere datum of zelfs geannuleerd. Ook de KNAC goes USA reis is vanwege deze reden verplaatst. De nieuwe datum is van 18 mei tot en met 5 juni 2022.

De KNAC goes USA reis was oorspronkelijk gepland in mei 2020. Corona was er de oorzaak van dat we de reis naar 19 mei 2021 hebben moeten doorschuiven. Aangezien corona nog steeds onder ons is, zowel in Nederland als in Amerika, zien we ons, in overleg met de deelnemers, genoodzaakt deze reis wederom door te schuiven en wel naar 18 mei t/m 5 juni 2022.

 Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie over de route en de bezienswaardigheden die bezocht gaan worden, ziet u hieronder de aankondiging van de reis zoals die oorspronkelijk op onze website stond.

Op een nog nader te bepalen datum zal USA Autoreizen nog een informatiemiddag over deze reis gaan organiseren. We wachten de ontwikkelingen van het Coronavirus af alvorens we een datum vastleggen. Mocht u daarbij aanwezig willen zijn, stuur dan een mail aan marcel@usaautoreizen.nl of aan ledenservice@knac.nl en u krijgt een uitnodiging.

Met 30 auto’s door Californië, Arizona, Utah en Nevada

De meeste evenementen die de KNAC organiseert vinden plaats in of rond Nederland. Maar nu gaan we de grens over. Sterker nog: we gaan voor een 19-daagse trip de oceaan over! Onze bestemming is namelijk Noord-Amerika. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

U kunt als KNAC-lid in 2022 deelnemen aan een fantastische rit door het zuidwesten van de Verenigde Staten. U rijdt daar óf met uw eigen auto (oldtimer, klassieker, sportwagen), óf met een huurauto (bijvoorbeeld een kersverse Ford Mustang). Aan u de keuze!

Automusea

Deze 19-daagse reis, die de KNAC in samenwerking met USA Autoreizen organiseert, brengt u naar een veelheid van bezienswaardigheden. Denk aan de steden Los Angeles, Palm Springs, Las Vegas en San Francisco (Golden Gate!), aan een gedeelte van de beroemde Route 66, Sedona, de Grand Canyon (helikoptervlucht?), Monument Valley, Antelope Canyon, Zion Park, Death Valley, de Tioga pas, Yosemite Park, Monterey, de beroemde 17-Mile Drive, het legendarische Pebble Beach en Highway 1. Eigenlijk teveel om op te noemen dus, en dan hebben we het nog niet over een paar verrassingen, zoals een bezoek aan enkele unieke automusea.

De gemiddelde rijafstand per dag is ongeveer 300 kilometer. Er is ruimschoots tijd ingeruimd om de bezienswaardigheden te bezoeken: in Las Vegas heeft u zelfs een vrije dag. USA Autoreizen, onderdeel van USA Reizen, staat al 27 jaar bekend om zijn motor-, camper- en autoreizen door de Verenigde Staten. De reis vindt plaats van 18 mei tot en met 5 juni 2022.
Mocht u zich nu al willen inschrijven voor de Amerikareis dan kan dat. Er is namelijk een waarschuwing op zijn plaats: het maximaal deelnemers is 30 equipes/60 personen en voor een huurauto geldt: first come, first serve.

Wat, wanneer en waar?

  • USA-ledentrip door het zuidwesten van de USA
  • Data: van 18 mei tot en met 5 juni 2022
  • Maximaal 30 auto’s/60 personen
  • Inschrijven voor KNAC goes USA kan via: usamotorreizen.nl/autoreizen/knac/.

Deelname en tarieven

Er zijn drie mogelijkheden om aan deze unieke KNAC-ledenreis deel te nemen. Genoemde prijzen zijn per equipe van twee personen:

  1. Met eigen oldtimer/klassieker/sportwagen. Uw auto wordt per container naar en van de USA verscheept. Kosten 12.990 euro.
  2. Met een gehuurde, moderne Ford Mustang of soortgelijke auto. Kosten 10.500 euro.

Bij genoemde reissommen zijn inbegrepen: twee tickets (Economy Class), zeetransport van uw eigen auto van en naar Amerika (optie 1), alle hotelovernachtingen in schitterende hotels, een begeleidende technische equipe met truck en trailer, professionele begeleiding door USA Autoreizen, landkaarten, wegenatlas, rallyschild en routeboek.

Bij keuze één dient u rekening te houden met de kosten van het verzekeren van de auto om in de USA te mogen rondrijden (ongeveer 600 euro bij een taxatatiewaarde tot $ 150.000) en de kosten van een transportverzekering (ongeveer 0,9% van de taxatiewaarde).

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u