KNAC Masterclass bij Vredestein

26 okt, 2018

De KNAC heeft een bijzondere Masterclass georganiseerd. Op vrijdag 26 oktober zijn we te gast bij Vredestein, het Nederlandse bandenmerk met een rijke historie van meer dan een eeuw. Het programma in de fabriek in Enschede duurt van 11.00 uur ’s morgens tot halverwege de middag en is inclusief lunch. Het aantal plaatsen was beperkt tot 30 personen en de Masterclass zit inmiddels vol, maar er wordt gepoogd een tweede sessie te organiseren. U kunt uw interesse daarin kenbaar maken via het formulier onder dit bericht.

Vredestein maakt vandaag de dag deel uit van Apollo Tyres uit India, maar heeft nog een sterke Nederlandse signatuur. Het bedrijf telt zo’n 1.800 personeelsleden en is dankzij de moderne fabricagetechnieken en de aandacht voor design (Giugiaro!) een begrip in de internationale bandenwereld.

De Enschedese fabriek levert traditiegetrouw vele banden voor klassieke auto’s, maar ook voor tweewielers, de agrarische en industriële sector en natuurlijk voor moderne personenauto’s. Ook waar het gaat om winter- en all-seasonbanden heeft
de vaderlandse bandenfabriek een uitstekende internationale reputatie opgebouwd. Alle reden dus om eens een kijkje te gaan nemen in het doorgaans niet vrij toegankelijke fabriekscomplex, waar u live kunt zien hoe banden gemaakt en vervolgens ‘gebakken’ worden. Aardig detail is overigens dat de fabriek is gelegen aan de Ingenieur Schiffstraat. Een verwijzing naar de vroegere directeur van Vredestein, Ir. Schiff, die in de periode van 1928 tot 1935 ook voorzitter van de KNAC was.

Maximaal 30 personen

Omdat de bandenproductie tijdens ons bezoek aan Vredestein op volle toeren door draait, is het niet mogelijk om met grote groepen de fabriek binnen te gaan. Het aantal deelnemers aan deze unieke Masterclass bedraagt dan ook 30. Inmiddels zit de Masterclass vol, maar we proberen met Vredestein een tweede Masterclass te organiseren. 

Programma

11.00 ontvangst Vredestein Enschede
11.15-12.00 presentatie
12.00-12.30 lunch
12.30-14.30 fabrieksrondleiding

De fabriek van Vredestein is te vinden aan de Ingenieur Schiffstraat 370, 7547 RD Enschede.

Ik heb interesse in de Masterclass Vredestein.

* Verplicht om in te vullen

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u