KNAC Masterclass over waterstof

13 apr, 2021

De KNAC organiseert een online masterclass over de toekomst en infrastructuur van waterstof door Ir. Robert Dencher, voorzitter van het H2Platform. De masterclass heeft de vorm van een webinar en vindt plaats op dinsdag 13 april van 19.30 tot 20.30 uur.

De gezamenlijke scenario’s van Gasunie en TenneT en studies van de Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) spreken over een mogelijk aandeel van H2 (waterstof) in het finale energieverbruik van zo’n 20 procent rond 2050, zo’n 4 tot 5 keer de hoeveelheid van vandaag. Het is irreëel te denken dat we dit volume kunnen produceren met alleen ‘Noordzeestroom’. Waar komt straks al die waterstof vandaan als deze ‘brandstof’ steeds meer gebruikt wordt voor de industrie, de gebouwde omgeving én transport en vervoer? En wat betekent dit voor de infrastructuur en mobiliteit? Welke rol is er potentieel voor waterstof in de energietransitie ?

H2Platform

H2Platform is een groeiend samenwerkingsverband van meer dan  40 bedrijven en organisaties die zich bezighouden met waterstof én de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en van Economische Zaken en Klimaat. Het H2Platform zorgt voor gezamenlijke visievorming en belangenbehartiging, voor publiciteit en voor samenwerking en kennisuitwisseling tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Waar zich kansen voordoen zorgt het H2Platform voor het verbinden van partijen in consortia voor concrete projecten.

De volgende punten komen aan bod:

  • Wat is nu eigenlijk waterstof?
  • Waar wordt het nu al voor gebruikt?
  • Wat zijn de mogelijkheden in de mobiliteit?
  • Hoe past waterstof in de energiebehoefte?
  • De infrastructuur.
  • Internationale ontwikkelingen.
  • Wat is de toekomst van waterstof?

Deze KNAC Masterclass zal worden geleid door Bas van Werven (presentator van BNR Petrolheads en BNR Ochtendspits) en Peter Staal (directeur KNAC). U kunt zich hieronder aanmelden.

Aanmeldformulier KNAC Masterclass waterstof

 

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u