Taxatiedag bij Prins Classics in Nunspeet

23 mei, 2020

De KNAC heeft in overleg met Wim Prins van Prins Classics en de taxateurs, i.v.m. met de maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus in te dammen, besloten de taxatiedag – die inmiddels vol zit – toch door te laten gaan.

Gezien de voorzichtige versoepelingen zou de  taxatiedag op 23 mei door kunnen gaan. Het is immers geen grootschalig evenement. Maximaal drie leden zijn er met hun auto’s tegelijkertijd aanwezig. En er is voldoende ruimte om afstand te bewaren en andere voorzorgsmaatregelen zullen worden getroffen. Daarnaast heeft u altijd het recht om te annuleren. Mocht de taxatiedag op 23 mei niet door kunnen gaan, dan willen we die doorschuiven naar 4 juli.

We zullen de situatie op 15 mei opnieuw bekijken en u dan informeren of we de taxatiedag door laten gaan of niet. Als we deze dag toch door laten gaan, dan krijgt u ook gelijk het tijdstip doorgegeven waarop en bij wie u wordt verwacht.

De taxatiedag zit inmiddels wel vol. Daarom kunt u zich niet meer opgeven voor de taxatiedag op 23 mei bij Prins Classics, Galvaniweg 1, 8071 SC Nunspeet. De vooraf aangemelde auto’s kunnen op het als voorkeur aangegeven dagdeel terecht voor een taxatie door Yves Tanke (RETM), Daniël van Aken en Christiaan de Klerk. De taxatie zal zo’n drie kwartier in beslag nemen, maar intussen hoeft u zich niet te vervelen. Er is koffie en in de showroom van Prins Classics hoeft een autoliefhebber zich nooit te vervelen. De kosten voor de taxatie zijn 95 euro en dienen rechtstreeks contant te worden voldaan aan de taxateur.

Daniël van Aken

Daniël van Aken voert al sinds 1987 taxaties uit voor verzekeringsdoeleinden. Hij is van huis uit docent motorvoertuigentechniek, “maar op het moment dat leerlingen gingen vragen waar de diagnosestekker zat bij een Kadett van 1972 ben ik afgehaakt”, zo zegt hij zelf.

Van Aken heeft geen uitgesproken voorkeur voor merken, maar in zijn eigen collectie vinden we de merken Simca, Peugeot, Lancia, Wartburg, Plymouth en een Nash. Daniël is één van de eerste ingeschrevenen van het Register van Experts en Taxateurs van Motorvoertuigen ( RETM) en levert uiteraard taxatierapportages met een FEHAC goedkeuring. Daniël van Aken is medepresentator van het programma AutogekTV dat wekelijks zo’n 120.000 kijkers heeft.

Yves Tanke

Yves Tanke, is oprichter en eigenaar van Tanke Taxaties & Car Consultancy. Yves begon als monteur bij een Vulcano bandenservicebedrijf in Hengelo. Na elf jaar ging hij als verkoper werken bij een automaterialenbedrijf en daarna was hii ook nog werkzaam als assistent-docent op een MBO school richting autotechniek, metaal/elektro. De interesse om taxateur te worden ontstond al in 2010, maar pas in 2017 volgde de stap naar volwaardig taxateur van automobielen bij de RETM.

Yves is gek van auto’s, vrachtauto’s en heeft ook een liefde voor tractoren. De liefde voor auto’s heeft hij niet van een vreemde, want zijn vader was ook gek op auto’s en nam hem regelmatig mee in de destijds dikke BMW’s en Mercedessen.

Christiaan de Klerk

Christiaan de Klerk is mede-eigenaar van Motorvoertuigen Taxaties Nederland, samen met Jeroen van den Broek. Hij vindt het heerlijk om zijn passie voor  auto’s te kunnen delen met anderen. Het mogen bekijken en taxeren van de ‘autodroom’ van mijn cliënten brengt mij bijna iedere dag weer een goed autoverhaal. Christiaan heeft ruim 30 jaar automotive ervaring en heeft diverse sales en management functies bekleed binnen de autobranche in het premium en luxury segment. Daarnaast heeft hij jarenlang advies, coaching en training gegeven.

Vanaf hele jonge leeftijd is Christiaan ‘besmet’ met het klassieke autovirus en hij bezit zelf ook enkele klassiekers. Mede door deze ervaring en passie voor klassieke en bijzondere automobielen besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken. Sinds 2015 is hij werkzaam als beëdigd RETM expert en taxateur voor klassieke automobielen, youngtimers, campers en motoren.

 

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u