KNAC Voorjaarsrit langs Maas en Peel

13 apr, 2019

Op 13 april is het weer tijd voor een van de hits als het gaat om KNAC-evenementen: de Voorjaarsrit 2019. Met maximaal 100 equipes rijden we dit keer langs de Maas en door gebieden als de Maashorst en de Peel!

Onderweg kunt u in uw klassieker, youngtimer of moderne auto genieten van de omgeving van het Nationale Park de Groote Peel, dat op de grens van Limburg en Noord-Brabant ligt, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert. Dit is een van de weinig stukken die zijn overgebleven van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vermaard om zijn vogelrijkdom. Het weidse en waterrijke landschap roept herinneringen op aan vroeger. Toen was het een plek om te mijden, nu kun je er naar hartenlust wandelen. Overal zijn nog sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers hier de turf, ‘het goud van de Peel’, uitgroeven.

Lunch in Milheeze

De start van de Voorjaarsrit zal ten zuidwesten van Nijmegen plaatsvinden. Na de route langs de Maas en door de noordelijke Peel komt u aan bij het lunchadres aan de rand van het bosgebied ‘De Stippelberg’ bij Milheeze. Na de lunch volgt een route door het zuidelijk deel van de Peel. De finish, inclusief de traditionele borrel en prijsuitreiking, is gesitueerd bij het lieftallige ‘Klok & Peel Museum’ in Asten.

De kosten voor deelname aan de KNAC Voorjaarsrit, inclusief routeboek, rallyschild, lunch en afsluitende borrel, komt per equipe van twee personen op 130 euro. Vlot inschrijven is aan te raden, want de Voorjaarsrit is doorgaans binnen luttele weken volgeboekt. Inschrijven kan via deze link naar de webshop.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u