KNAC Voorjaarsrit langs Maas en Peel

13 apr, 2019

Op 13 april is het weer tijd voor een van de hits als het gaat om KNAC-evenementen: de Voorjaarsrit 2019. Met maximaal 100 equipes rijden we dit keer langs de Maas en door gebieden als de Maashorst en de Peel!

Onderweg kunt u in uw klassieker, youngtimer of moderne auto genieten van de omgeving van het Nationale Park de Groote Peel, dat op de grens van Limburg en Noord-Brabant ligt, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert. Dit is een van de weinig stukken die zijn overgebleven van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vermaard om zijn vogelrijkdom. Het weidse en waterrijke landschap roept herinneringen op aan vroeger. Toen was het een plek om te mijden, nu kun je er naar hartenlust wandelen. Overal zijn nog sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers hier de turf, ‘het goud van de Peel’, uitgroeven.

Lunch in Milheeze

De KNAC Voorjaarsrit 2019 zal voor een groot deel worden verreden door het gebied De Peel in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg. Zo zult u kunnen genieten van de omgeving van de Groote Peel, dat op de grens van Limburg en Noord-Brabant ligt, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert. Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op. De Groote Peel is een van de weinig stukken die over zijn van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu kun je er naar hartenlust wandelen. Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers in het zweet huns aanschijns de turf, ‘het goud van de Peel’, uitgroeven. 

De start zal plaatsvinden vanuit de Turfhoeve in Sevenum (aan snelweg A67 tussen Venlo en Eindhoven). Naast de Turfhoeve is er een tankstation. Tegenover het restaurant is een Gr8 hotel, waar deelnemers die van ver komen, eventueel de avond tevoren kunnen overnachten.

Na een mooie route langs het Nationaal Park “De Groote Peel” en door het noordelijk Peel gebied komt u aan bij het lunchadres aan de rand van het bosgebied “De Stippelberg” bij Milheeze, Hotel Restaurant Nederheide. Na de lunch volgt een route door het oostelijk deel van de Peel. Tenslotte komt u voor de finish terecht bij het “Klok & Peel museum” in Asten. Het belooft weer een aantrekkelijke rit te worden door een uniek Nederlands landschap.

De kosten voor deelname aan de KNAC Voorjaarsrit, inclusief routeboek, rallyschild, lunch en afsluitende borrel, komt per equipe van twee personen op 130 euro. Vlot inschrijven is aan te raden, want de Voorjaarsrit is doorgaans binnen luttele weken volgeboekt. Inschrijven kan via deze link naar de webshop.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u