KNAC Wintertraining in Zandvoort

30 okt, 2021

In een ochtend of middag getraind worden in het maken van noodstops, uitwijken op glad wegdek, het rijden op zomer- en winterbanden en een uitwijkproef in combinatie met remmen: dat kan op zaterdag 30 oktober. Locatie is de mooiste antislipschool van Nederland: BMW Driving Experience Slotemakers in Zandvoort.

Deze KNAC Wintertraining rijdt u met nieuwe BMW’s of Mini’s van de school, zodat uw eigen auto niets te lijden heeft. Er is keuze uit een ochtendprogramma dat om ca. 08.30 uur begint, of een middagprogramma dat om 13.00 uur aanvangt. Aan u de keuze. De kosten, inclu-sief wat lekkers bij ontvangst, koffie/thee en winterse soep tijdens de pauze: 149 euro per persoon, all-in. Uw plaats reserveren kan rechtstreeks op de website bmwdrivingexperience.nl door daar op de KNAC-button te drukken.

Onderdelen

Meteen na de ontvangst op de legendarische school, pal naast de ingang van het circuit, wordt er een korte uitleg gegeven over de oefeningen die op stapel staan. De eerste is al meteen spectaculair: het maken van noodstops, waarbij u ook leert hoe u uw remweg bij verschillende snelheden beter kunt inschatten en meteen weer eens ervaart wat ABS eigenlijk allemaal kan (en niet kan). De tweede oefening tijdens de KNAC Wintertraining behelst het uitwijken op een glad wegdek. Hoe lost u een slip zo goed mogelijk op? Hoe valt een slip te voorkomen? De instructeurs geven u tips & tricks. Na de tweede oefening is er een korte pauze en staat er een kop winterse soep voor u klaar.

Oefening drie gaat volledig over het verschil tussen zomer- en winterbanden. Daarvoor rijden de BMW’s van de slipschool naar een gladde cirkel op het terrein, waar u kunt ervaren wat voor effect de verschillende bandensoorten hebben. De vierde oefening heet ‘Emergency Lane Change’. Deze omvat een uitwijkproef in combinatie met remmen, waardoor u leert in een veelvoorkomende situatie maximale controle te houden. Als deze oefening is afgerond bent u een hele ervaring rijker, kunt u veiliger de weg op en sluiten we de KNAC Wintertraining af met een korte samenkomst en wat lekkers.

Inschrijven

Het reserveren van uw KNAC Wintertraining (tip: met z’n tweeën is nóg gezelliger!) kan rechtstreeks op de website van BMW Driving Experience Slotemakers. Op de homepage bmwdrivingexperience.nl vindt u een KNAC-button en kunt u ook meteen afrekenen en kiezen voor het ochtend- of middagprogramma. Zowel in de ochtend als middag is er plaats voor maximaal 30 deelnemers, zodat iedereen persoonlijke aandacht kan worden gegeven. Mocht het aantal inschrijvingen de capaciteit overschrijden, dan komen we later in het najaar met een tweede datum.

Bent nu nog op zoek naar de beste verzekering voor uw oldtimer of youngtimer, kijk dan eens naar de KNAC oldtimer verzekering of youngtimer verzekering.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u