Milieuzone Arnhem op losse schroeven

7 november 2017

De milieuzone in Arnhem is nog geen besloten zaak. Het plan om vanaf 1 januari 2019 dieselauto’s van voor 2004 uit het centrum te weren krijgt geen onvoorwaardelijke steun van de gemeenteraad, zo meldt Omroep Gelderland.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft iets meer dan een half miljoen euro uitgetrokken voor de zogenoemde ‘agenda luchtkwaliteit’. Daar stemt de gemeenteraad wel mee in, maar de raad wil dat er eerst onderzoek wordt gedaan of het wel effectief is om dat aan die milieuzone te besteden. Het plan van wethouder Geert Ritsema staat daarmee op losse schroeven.

Twee weken geleden kondigde de gemeente Arnhem de strengste milieuzone van Nederland aan – dieselpersonenauto’s weren van voor 2004 – met de belofte dat dit een effectief middel is om snel schonere lucht te krijgen in de stad. De KNAC protesteerde meteen in een officiële brief waarin werd gesteld dat eerder ingestelde milieuzones geen duidelijk meetbaar effect hebben gehad. De brief heeft de gemeenteraad blijkbaar tot het inzicht gebracht dat nader moet worden onderzocht of de strenge milieuzone wel tot het gewenste resultaat zal leiden.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u