Nationale Oldtimerdag in Lelystad

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende evenement voor historische en klassieke automobielen dat traditioneel plaats vindt op de derde zondag in juni en die valt dit jaar op 18 juni.

Op de boulevard tussen de Bataviahaven en Batavia Stad Outlet Fashion staan dan opnieuw zo’n 400 automobielen klaar om te worden gejureerd op staat van originaliteit en om van start te gaan voor een toertocht van omstreeks 60 kilometer over de bodem van de voormalige en destijds soms onstuimige Zuiderzee.

De Nationale Oldtimerdag is uitgegroeid tot een begrip en tot de grootste eendaagse oldtimermeeting in de Benelux. De deelnemers zijn te gast en er zijn geen inschrijfkosten. Voor het publiek is het evenement gratis toegankelijk met voldoende parkeerruimte in de omgeving. Ieder jaar zijn er, naast de toch al aanwezige bijzondere automobielen uit vervlogen tijden, terugkerende presentaties zoals de ‘Belle Epoque’, ‘The Roaring Twenties’, Fire Fighters (brandweervoertuigen) en Classic Super Cars. High light’s zijn een terugblik op 75 jaar Ferrari, 100 jaar Rolls Royce 20 en het 14e lustrum van Chevrolet Corvette.

Naast de volgens de internationale FIFA-classificatie in leeftijdsklassen ingedeelde automobielen is er een aanvullend programma met kijkobjecten, optredens, een automobilia-markt en bijpassende smaakvolle catering. U kunt deze dag combineren met een bezoek aan Batavialand Museum, Batavialand Werf en aan Batavia Stad Fashion Outlet. Nabij de haven vindt rondom het KNRM Botenhuis ‘Jan de Braal’ de zesde editie plaats van de Nationale Historische Reddingboot Dag.
Kijk hier voor meer informatie over deze dag.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors