Nieuwe Audi A7 Sportback volgt voorbeeld A8

1 november 2017

Audi heeft de nieuwe A7 Sportback onthuld, een forse vijfdeurs vierpersoons coupé. De auto borduurt qua design voort op de eerder dit jaar getoonde A8 en is vanaf half november te bestellen bij de Audi-dealer.

De nieuwe A8 heeft vrijwel dezelfde buitenmaten als zijn voorganger en is dus net geen vijf meter lang. Omdat hij het platform deelt met de A8 en de volgend jaar te lanceren nieuwe Audi A6, is de wielbasis wel wat gegroeid tot 2,93 meter. In het interieur is er daardoor meer ruimte gekomen. Dat interieur vertoont veel gelijkenis met de A8, waarin (aanraak)beeldschermen domineren en het instrumentarium geheel digitaal is.

De nieuwe A7 Sportback volgt zijn grotere broer ook als het gaat om rijassistentiesystemen en autonome functies. Wie de juiste opties aankruist bij het bestellen kan de A7 zelfstandig laten in- en uitparkeren en in langzaam rijdende verkeer met gescheiden rijbanen de auto autonoom laten rijden.

Om te beginnen komt de nieuwe A7 er met de 3,0 liter V6 TFSI-motor met 340 pk, die als typeaanduiding A7 TFSI 55 krijgt. Later volgen ook turbodiesels en een model met elektrische ondersteuning.

 

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u