Nieuwe corona-inreisregels voor Nederland

8 augustus 2021

Met ingang van 8 augustus gelden er in verband met corona strengere inreisregels voor ons land. Daar betekent dat niet alleen buitenlanders die naar Nederland reizen, maar ook terugkerende vakantiegangers rekening moeten houden met strengere regels.

Sinds 27 juli geeft de overheid landen binnen de EU geen kleurcode oranje meer. De landen die op oranje stonden zijn nu geel. Maar vanaf 8 augustus heb je ook voor de landen die op geel staan een coronabewijs nodig. Dat wil zeggen dat alle reizigers van twaalf jaar en ouder een coronabewijs (een vaccinatiebewijs, herstelbewijs óf negatieve testuitslag) moeten kunnen tonen wanneer ze Nederland inreizen. Als testuitslag geldt een PCR-test die maximaal 48 uur voor vertrek moet zijn afgenomen of een antigeentest die maximaal 24 uur oud is. 

Nieuw is ook dat als je uit een land buiten Europa terugkeert naar Nederland, dat je altijd een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs moet kunnen tonen. Zelfs als je een land terugkeert dat op groen staat. 

Kijk voor de laatste informatie op deze website van de overheid.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u