PSA en FCA willen fuseren

31 oktober 2019

PSA (Peugeot, Citroën, DS Automobiles en Opel) wil gaan fuseren met FCA (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Chrysler, Jeep, Chrysler en Dodge). De beide autoconcerns hebben dat bekend gemaakt dat ze officiële fusiegesprekken gaan voeren. Beide partijen zullen een aandeel van 50 procent in de nieuwe combinatie krijgen, die dan de op drie na grootste autobouwer ter wereld zal zijn met eenm productie van circa 8,7 miljoen auto’s. PSA en FCA zullen in de nieuwe combinatie hun toeleveranciers Faurecia en Comau afstoten.

De autoconcerns verwachten synergieën te bereiken die vele miljarden aan besparingen opleveren. “De fusie brengt toegevoegde waarde voor beide autoconcerns en opent de weg naar een prachtige toekomst”, zo verklaarde PSA-topman Carlos Tavares, die het concern samen met FCA-bestuursvoorzitter John Elkan (kleinzoon van Giovanni Agnelli) zal gaan leiden.

Eerder poogde FCA te fuseren met Renault, maar die onderhandelingen liepen op niets uit. De Franse staat heeft een aandeel van 12,23 procent in PSA en 9,75 procent stemrecht. Ander grote aandeelhouders in PSA zijn de familie Peugeot en de Chinese autofabrikant Dongfeng.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u