Schrijf nu al in voor de KNAC Voorjaarsrit 2023

Met de Herfsttocht van 2022 nog vers in het geheugen, heeft de rallycommissie alweer een prachtige route uitgezet voor de Voorjaarsrit 2023 op 15 april. De rit zal starten en finishen in Wageningen en loopt langs delen van het Renkums- en Heelsums Beekdal, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en door de Betuwe. De inschrijving voor de Voorjaarsrit is inmiddels geopend. 

Zowel ’s morgens als ‘s middags wordt een route verreden met een lengte van ongeveer 80 km. De routes worden gereden aan de hand van routebeschrijving, bolletje-pijltje systeem, topografische kaarten, routepunten en fotosituaties. De rit is voor iedereen gemakkelijk te rijden, rally/kaartleeservaring is niet noodzakelijk. Deelname aan de Voorjaarsrit 2023, inclusief routeboek, rallyschild, ontvangst, lunch en afsluitende borrel, komt per equipe van twee personen op € 149. Er is plaats voor 100 equipes, maar de ervaring leert dat er veel belangstelling is voor de Voorjaarsrit, dus wacht niet te lang met inschrijven. Dat kan via deze link naar de webshop. De deelnemersvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Route en start-lunch-finish locatie

De start, lunch en finish vinden plaats bij Hotel-restaurant ‘De Wageningsche Berg’ te Wageningen. De Wageningse Berg werd in de voorlaatste ijstijd gevormd door een ijslob die vanuit de Gelderse Vallei het bodemmateriaal naar twee zijden toe wegdrukte. Aan de westzijde werd de Grebbeberg gevormd, aan de oostzijde de Wageningse Berg. Doordat de bodem bevroren was, werd deze opgestuwd in schuine platen, die nog altijd in de bodem van de stuwwallen te vinden zijn. Vanaf de 40 meter hoge Wageningse Berg heeft u een prachtig uitzicht over de Nederrijn en de Betuwe.

Het tijdschema ligt nog niet helemaal vast, maar deelnemers zijn vanaf negen uur welkom in Hotel-restaurant De Wageningse Berg, waarna de eerste equipes rond tien uur van start zullen gaan. De laatste auto’s finishen rond vier in de middag met aansluitend de prijsuitreiking. 

Overnachten bij de startlocatie

Er is een mogelijkheid om te overnachten in ‘De Wageningse Berg’ van 14 op 15 april of van 15 op 16 april. De KNAC heeft daarvoor 20 kamers gereserveerd. Een boeking kunt u maken door voor 1 maart een e-mail te sturen naar info@frontofficewageningen.nl o.v.v. ‘GFC6110 – KNAC Voorjaarsrit’ en de gewenste datum. De kosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 119,00 per kamer per nacht inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, maar exclusief toeristenbelasting en administratiekosten van € 3,00 per persoon per nacht.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors