KNAC Herfsttocht in Noordoost-Twente zit vol

09 okt, 2021

Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober staat de KNAC Herfsttocht weer op het programma. Na het succes van de KNAC Herfsttocht 2019, die zowel de Achterhoek als Twente aandeed, heeft de rallycommissie besloten om voor de KNAC Herfsttocht 2021 routes nu uit te zetten in het noordoosten van het prachtige Twente. Inmiddels kunt u zich niet meer aanmelden voor deze toerrit, want hij zit vol.

Deze toerrit zou oorspronkelijk al in 2020 worden verreden, maar is door alle coronabeperkingen doorgeschoven naar 2021. De opzet van de herfsttocht zal vergelijkbaar zijn met de recent verreden voorjaarsrit en dus zullen er op 9 en 10 oktober elk 40 equipes van start gaan. De routes worden gereden aan de hand van een routebeschrijving, het bolletje-pijltje systeem, en topografische kaarten. De rit is voor iedereen gemakkelijk te rijden, zogenaamde rally-kaartleeservaring is niet noodzakelijk.

Twente

Twente is een landstreek in het oosten van Nederland, die het oostelijke deel van de provincie Overijssel omvat. Twente is buiten de grote steden een streek met grote landschappelijke kwaliteiten: het heeft een kleinschalig coulisselandschap met natuurgebieden. Het gebied wordt van noord naar zuid door een heuvelrug doorsneden, waarvan de Tankenberg bij Oldenzaal het hoogste punt is. Rond Ootmarsum, Denekamp, Nijverdal en Markelo liggen heuvelachtige landschappen met bossen. De omgeving van Ootmarsum-Dinkelland kent bijvoorbeeld vele mooie natuurgebieden, zoals het Springendal, de Bergvennen, het Roderveld, de Vrijdijk en het Lutterzand. En wat dacht u van de prachtige landgoederen het Singraven, Stift en Everloo? Tijdens de KNAC Herfsttocht 2021 zult u veel van deze gebieden en landgoederen passeren.

Coronamaatregelen

Vanzelfsprekend zullen wij tijdens de rit alle noodzakelijke maatregelen in verband met het corona-virus in acht moeten nemen. Wij hopen dat u het eventuele ongemak, die dat met zich meebrengt, zult kunnen accepteren. Bij deelname aan de rit verklaren u en uw mede-deelnemer vrij te zijn van klachten als; verkoudheidsklachten, hoesten en/of verhoging (>38°C) op moment van de start of in de 48 uur daarvoor. Mochten die klachten er zijn, dan is deelname niet mogelijk. En respecteert u de ‘algemene coronamaatregelen’, zoals geen handen schudden, hoesten in de binnenkant van de elleboog, extra vaak handen wassen/desinfecteren en anderhalve meter afstand van anderen houden!

Start in Denekamp

Vlakbij Huis Singraven en midden op het landgoed vindt u restaurant De Watermolen. Van oorsprong een molenaarshuis en daardoor onlosmakelijk verbonden met de rivier de Dinkel. Eeuwenlang maakten boeren hier, onder het genot van een drankje, een praatje terwijl zij wachtten op het malen van hun granen. In deze omgeving ontvangt de KNAC u graag voor de start van de KNAC Herfsttocht 2021.

Lunch en finish in Lattrop

De lunch en de finish, inclusief de traditionele borrel en prijsuitreiking zullen plaatsvinden bij Landgoedhotel Holtweijde in Lattrop. Wenst u voorafgaand aan de rit in de buurt van de start en/of finish te overnachten of een lang weekend in de regio door te brengen, dan adviseren wij u contact op te nemen met Landgoedhotel De Holtweijde, tel.no.: 0541-229234. Zie ook de website van dit hotel www.holtweijde.nl. U kunt ook terecht bij VVV Ootmarsum/ Dinkelland, tel.no: 0541-291214 of uw accommodatie uitzoeken via deze link: www.ootmarsum-dinkelland.nl/accommodaties/

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u