Schrijf snel in voor de spectaculaire Vestingstedenroute

25 apr, 2020

Rij de unieke route voor pre war cars langs vijf historische plaatsen

25 april wordt een bijzondere dag voor KNAC-leden met een vooroorlogse klassieker. Want de KNAC organiseert op die dag samen met het Mobiel Erfgoed Centrum en de Vereniging Nederlandse Vestingsteden een fantastische rit voor pre war cars. Deze voert via historische verbindingswegen langs vijf vestingsteden in Brabant. Kom dus kijken naar dit geweldige evenement of beter nog: schrijf u meteen in!

Reken als deelnemer aan de Vestingstedenroute op een warm onthaal in elke vestingstad, compleet met figuranten die de historie tastbaar maken. En op het eindpunt in Steenbergen komen klassieke auto’s, schepen, koetsen en fietsen bij elkaar. Het motto van de Vestingstedenroute luidt: beweeg je door de geschiedenis. Verschillende deelnemende steden kiezen elk een moment uit de historie van de Zuiderwaterlinie en beelden dat uit met behulp van figuranten. De vooroorlogse klassieke auto’s die langskomen maken dus deel uit van het decor. Wilt u meer weten over de Vestingstedenroute, klik dan hier.

Zuidwaterlinie

De KNAC zet zich in om mobiel erfgoed zichtbaar te maken aan een breed publiek en stelt mooie routes beschikbaar aan autoliefhebbers. Die doelen komen bij de Vestingstedenroute Zuiderwaterlinie naadloos bij elkaar. Maar ook daarna, want iedereen kan vervolgens genieten van de historische wegen en de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie. Voor meer informatie kijk op www.zuiderwaterlinie.nl

Programma

De rit start om 10.00 uur in Heusden en voert via Geertruidenberg, Willemstad en Bergen op Zoom naar Steenbergen. Het exacte programma wordt per stad verder ingevuld. In Steenbergen worden de auto’s opgesteld, terwijl in de jachthaven een show van erfgoed-schepen te zien is. De bezoekers van het (gratis) evenement kunnen met koetsjes langs de stadswallen en sluizen. Voor de equipes die de Vestingstedenroute rijden, is er aan het eind van de dag indien gewenst voor één deelnemer vervoer terug naar de startplaats.

Inschrijven voor dit unieke evenement met uw vooroorlogse auto kan hier in de webshop.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u