Toyota Camry na 15 jaar terug vanaf 39.995 euro

11 maart 2019

De Toyota Camry is na 15 jaar terug in Nederland. Hij is er alleen als hybride met 2,5 liter benzinemotor ondersteund door een elektromotor met in totaal 218 pk en kost vanaf 39.995 euro.

De nieuwe Camry staat op het nieuwe TNGA-K-platform (Toyota New Global Architecture-K) van het Japanse merk. Volgens Toyota blinkt dat uit door hoge stijfheid en een laag zwaartepunt. De nieuwe Camry is vanaf de basisversie al heel compleet uitgerust met veel actieve veiligheid (onder andere een Pre-Collision System met voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert inclusief stuurassistentie en Automatic High Beam), 17-inch lichtmetalen wielen, een 7-inch multimediasysteem, airco met luchtzuiverende Nanoe-technologie en een achteruitrijcamera

De Toyota Camry is wereldwijd de meestverkochte grote sedan, want er zijn in acht generaties vanaf 1982 liefst 19 miljoen stuks van gebouwd. Per jaar bouwt Toyota er ruim 700.000 van. De nieuwe Camry heeft een gemiddeld verbruik van slechts 4,2 l/100 km, uiterst laag voor het segment. De CO2-uitstoot bedraagt een in zijn klasse eveneens lage 98 gr/km.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u