Twente op z’n mooist tijdens de KNAC Herfsttocht

10 okt, 2020

Op zaterdag 10 oktober kan de KNAC gelukkig weer een Herfsttocht organiseren. En wat voor één! Want na het succes van de 2019-editie koos de rallycommissie nu voor een heerlijke tocht door het noordoosten van Twente.

Nog even voor de mensen die nooit eerder meededen (welkom!): de route wordt gereden aan de hand van een duidelijke routebeschrijving, bolletje-pijltje systeem, topografische kaarten en fotosituaties. Dat klinkt ingewikkeld, maar de Herfsttocht is voor iedereen goed te doen, kaartleeservaring is geen vereiste.

Twente

Twente is, buiten de steden, een streek met grote landschappelijke kwaliteiten en wordt van noord naar zuid door een heuvelrug doorsneden, met de Tankenberg bij Oldenzaal als hoogste punt. Rond Ootmarsum, Denekamp, Nijverdal en Markelo liggen bosrijke, heuvelachtige landschappen en natuurgebieden als het Springendal, de Bergvennen, het Roderveld, de Vrijdijk en het Lutterzand. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige landgoederen! Tijdens de KNAC Herfsttocht gaat u dit allemaal tegenkomen, met tussendoor zelfs een stukje Duitsland.

Coronamaatregelen

Uiteraard respecteren wij deze dag alle geldende overheids- en RIVM-regels. Misschien brengt dat af en toe wat ongemakjes met zich mee, bovendien is er nu sprake van maximaal 80 equipes, die verdeeld over twee groepen gaan starten. Bij deelname verklaren u en uw bijrijder vrij te zijn van bijvoorbeeld verkoudheidsklachten en/of verhoging (>38°C) op moment van de start of in de 48 uur daarvoor. Anders is deelname niet mogelijk. Daarnaast wordt u gevraagd geen handen te schudden, in de binnenkant van uw elleboog te hoesten, uw handen regelmatig te desinfecteren en 1,5 meter afstand te houden.

Start in Denekamp

Vlakbij Huis Singraven, midden op het landgoed, vindt u restaurant De Watermolen. Eeuwenlang maakten boeren hier, onder het genot van een drankje, een praatje terwijl zij wachtten op het malen van hun granen. In deze omgeving ontvangt de KNAC u graag voor de start van de Herfsttocht. De lunch en de finish, inclusief borrel en prijsuitreiking, zullen plaatsvinden bij Landgoedhotel Holtweijde in Lattrop.
Deelname aan de KNAC Herfsttocht kost 135 euro per equipe, inclusief routeboek, rallyschild, lunch en borrel. Inschrijven kan via deze link naar de webshop.

Overnachten

Wenst u in de buurt te overnachten (of een lang weekend in de regio door te brengen), dan adviseren wij u contact op te nemen met Landgoedhotel De Holtweijde (0541-229234, www.holtweijde.nl). U kunt ook uw accommodatie uitzoeken via de link www.ootmarsum-dinkelland.nl/accommodaties/

 

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u