Uber schort proeven autonome auto’s op

19 maart 2018

Naar aanleiding van een dodelijk ongeluk heeft taxibedrijf Uber de proeven met zelfrijdende auto’s opgeschort. Het dodelijk ongeval deed zich voor in de stad Tempe in Arizona, waar de volledig autonoom rijdende auto een voetganger dood reed. Het is het eerste dodelijke ongeval met een autonome auto.

De aanrijding in Tempe vond plaats ondanks de aanwezigheid van een ‘veiligheidsbestuurder’ die had kunnen ingrijpen. De oorzaak van het ongeval is nog in onderzoek, maar Uber heeft meegedeeld alle medewerking toegezegd en per direct alle proeven met autonome auto’s opgeschort. Zelfrijdende auto’s worden vooral ontwikkeld omdat 90 procent van de ongevallen veroorzaakt worden door menselijk falen en autonome auto’s dat zouden kunnen voorkomen.

Het is niet het eerste dodelijk ongeluk met een autonoom rijdende auto. In 2015 reed een autonoom rijdende Tesla onder een vrachtauto waarbij de bestuurder omkwam. Die Tesla reed overigens op assistentiesystemen, terwijl niet gegarandeerd was dat er veilig autonoom gereden kon worden.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u