Vereniging Alfa Romeo Liefhebbers Nederland

6 februari 2021

Veel merkenclubs beperken zich tot klassieke modellen, youngtimers of specifieke series. De in 1986 opgerichte KNAC Vriendenclub VARLN (Vereniging Alfa Romeo Liefhebbers Nederland), is er echter voor alle eigenaren en liefhebbers van het merk.

De VARLN heeft dus een gevarieerd ledenbestand van momenteel rond de 1.000 leden, in het bezit van zowel moderne en klassieke Alfa’s. De club wil zeker niet de grootste zijn, want ‘gezelligheid is het speerpunt’, zoals het ook op de website is beschreven.

Gewoonlijk heeft de VARLN een goed gevulde en gevarieerde evenementenkalender, met onder meer puzzel- en toerritten, technische meetings en een kampeerweekeinde. Bovendien is de club aanwezig op (Italiaanse) evenementen, vaak met een fraaie stand. Het zijn zonder uitzondering evenementen waarbij gezelligheid en ontspanning voorop staan. Helaas was 2020 in dit opzicht een mager jaar, maar de toekomst ziet er rooskleuriger uit.

Duemilla

Leden van de VARLN ontvangen twee keer per jaar het clubblad met de welluidende naam Duemilla. Sinds nummer 100 is het magazine volledig in kleur uitgevoerd. Het allereerste exemplaar is een verzamelaarsobject, maar ook andere nummers zijn gewild bij verzamelaars. De rijkelijk geïllustreerde inhoud bestaat uit historische artikelen over het merk en de diverse typen Alfa Romeo, technische artikelen, evenementenverslagen, Alfasport, autotests, artikelen over de nieuwste Alfa’s, een miniaturenrubriek, een lezersrubriek, verenigingsnieuws en advertenties. Via het secretariaat zijn nog steeds oude nummers (maar niet alle) verkrijgbaar.

Naast het magazine kunnen clubleden – en geïnteresseerden – terecht op de website van de VARLN. En dan is er natuurlijk nog het forum waarop van alles te vinden is.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u