Vestingstedenroute met vooroorlogse auto’s

16 apr, 2022

Samen met de Vereniging Nederlandse Vestingsteden organiseren we als KNAC op 16 april 2022 een rit door enkele vestingsteden langs de Zuiderwaterlinie, met vooroorlogse en andere bijzondere auto’s.

De route leidt zoveel mogelijk over historische verbindingswegen. De steden die worden aangedaan zorgen voor een warm onthaal, terwijl bij de finish in Steenbergen klassieke auto’s, schepen, koetsen en fietsen bij elkaar komen. De vestingsteden kiezen elk een moment uit de historie van de Zuiderwaterlinie en beelden dat ook uit. De deelnemers maken met hun auto’s dus echt deel uit van het decor.

Genieten

Het zichtbaar maken van ons gekoesterde mobiele erfgoed is wat wij als KNAC graag doen. En dat wordt op 16 april letterlijk genomen, terwijl alle bezoekers en deelnemers aan de rit de gelegenheid krijgen om te genieten. De rit voor pre-war auto’s start op 16 april om 10.00 uur ’s morgens in de regio Heusden. Vanaf de start loopt de route via historische verbindingswegen langs vestingsteden als Heusden, Geertruidenberg, Klundert en Willemstad naar Steenbergen.

In elke stad worden programma’s georganiseerd. Ook passanten en bezoekers zullen veel van hun gading vinden, zo worden de deelnemende auto’s in Steenbergen opgesteld, vindt in de jachthaven een show van oude schepen plaats en kan er met koetsjes langs de stadswallen worden gereden. Kortom: kom ons mobiel erfgoed in actie bekijken en geniet van één van de mooiste gebieden en steden van ons land!

Heeft u een vooroorlogse of andere bijzondere klassieke auto, dan kunt u zich alvast aanmelden via deze link naar de webshop. Deelname kost 149 euro. De deelnemersvoorwaarden voor de Vestingstedenroute vindt u hier.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u